Rasimuksen maatilan juuret ovat Ilmeellä Rautjärvellä. Sieltä alkoi Arvi Rasimuksen evakkotaival, joka päättyi Imatralle Viraskorpeen vuonna 1948. Kun asuintalo, navetta eläimille ja muut tarvittavat rakennukset oli saatu rakennettua, päätti Arvi jo lapsesta asti yritteliäänä miehenä kokeilla mansikan viljelyä istuttamalla ensimmäiset taimet vuonna 1951. Ensimmäinen sato näistä taimista saatiin olympiavuonna 1952. Vähitellen mansikan viljely laajeni niin, että Imatran tori ei enää riittänyt kauppapaikaksi vaan mansikoita kierrettiin myymässä ympäri Suomen Rovaniemellä asti.
Myös juurekset kuuluivat tilan tuotantoon. Aikaa myöten tuotantoeläimet saivat väistyä ja tilalle tulivat kasvikset, joita varastoitiin entisessä navetassa. Myös hevoset vaihtuivat traktoriin. Vuonna 1985 Arvin poika Jukka otti vaimonsa Hillevin kanssa vastuun tilasta ja sen jälkeen mansikan viljelyalaa on kasvatettu maltillisesti. Nykyisin tuoreita mansikoitamme on saatavilla kesäkuun alusta syyskuulle asti. Olemme suunnanneet tilan tuotantoa tuoreena myytäviin tuotteisiin, jotka myydään pääasiassa suoraan kuluttajille.
Rasimuksen maatilalla on seurattu alan kehitystä aina tarkasti ja uusia tilalle soveltuvia menetelmiä otettu käyttöön heti kun se on ollut mahdollista. Kateharsoja alettiin käyttää jo 1980-luvun alkupuolella. Tällä saadaan useimpina vuosina varmistettua, että uutta perunaa ja mansikoita saadaan juhannuspöytään. Suunnilleen 10 vuotta myöhemmin kokeiltiin tihkukastelua mansikalla ja nyt tilan koko marja-ala on tihkukastelussa. Tihkukastelulla varmistamme mehukkaat marjat myös kuivana kesänä. Käytämme päältä kastelua vain keväthallojen torjuntaan. Näin varmistamme, että marjat kestävät hyvälaatuisina.
Vuonna 2014 tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos. Jukan ja Hillevin poika Simo siirtyi tilan isännäksi ja keväällä 2015 Simon puoliso Satu otti vastuulleen osan tilan hoidosta. Tilamme työllistää vuosittain useita kymmeniä poimijoita ja parisenkymmentä nuorta myynti- ja laadunvalvontatöihin oman perheemme lisäksi. Tilalla keskitytään laadukkaiden ja ennen kaikkea maukkaiden tuoretuotteiden viljelyyn. Maku on tärkein kriteeri valitessamme lajikkeita ja viljelytekniikoita. Kouluttaudumme edelleen vuosittain alan uusiin tuuliin ja olemme aktiivisesti mukana kehittämässä alaamme valtakunnallisesti. Simo toimii hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton hallituksessa sekä liiton Kymen piirin puheenjohtajana. Suoramyyntipisteet ovat jatkossakin tuotteidemme tärkein markkinointikanava. Mansikka-aikaan tilamyymälästämme saat varmasti tuoreimmat tuotteet ja innokkaimmille tarjoamme mahdollisuuden myös mansikoiden itsepoimintaan.